ВИП имоти

Тип на имота: двустаен

двустаен софия овча-купел-2 48871 Град: София
Квартал: ОВЧА КУПЕЛ 2
Площ: 60 кв. м.
Цена: 400 BGN
Посещения:

Тип на имота: тристаен

тристаен софия витоша 43657 Град: София
Квартал: ВИТОША
Площ: 110 кв. м.
Цена: 155000 EUR
Посещения:

Тип на имота: тристаен

тристаен софия витоша 43657 Град: София
Квартал: ВИТОША
Площ: 110 кв. м.
Цена: 155000 EUR
Посещения:

Тип на имота: къща/вила

къща-вила софия горна-баня 41071 Град: София
Квартал: ГОРНА БАНЯ
Площ: 500 кв. м.
Цена: 220000 EUR
Посещения:

Покупка на парцел

Правилната и ефективна практика при закупуване на парцел или земеделска земя е да се обърнете към агенция за недвижими имоти и да възложите Вашето търсене на брокер – специалист по парцели. Добрите професионалисти ще Ви предложат всичко, отговарящо на зададените от Вас критерии.

Предлагането на парцели обикновено е по-ограничено, отколкото предлагането на жилища, в същото врече е важно да изберете точно този парцел, който отговаря на Вашите намерения. Трябва да сте определили предварително целта на Вашата покупка. Покупката зависи от Вашите намерения и съображения, а също и от средствата, с които разполагате.
Не забравяйте, че покупката на парцел е инвестиция, която зависи до голяма степен от първоначалния Ви избор. Ако искате да инвестирате в земя, трябва да направите реална оценка на очакваната доходност и ликвидност на инвестицията. В тази оценка участват много фактори с различна степен на тежест, затова е по-добре да чуете експертното мнение на брокера-специалист. Ако чрез закупуването на земя искате да осъществите собствен инвестиционен проект или да реализирате собствени бизнес-цели, споделете с брокера какви са намеренията Ви. Професионалистите ще Ви помогнат да изберете точно този парцел, който е подходящ за планираното от Вас строителство. Те ще Ви консултират относно пригодността на парцела за предвидените от Вас цели и ще дадат отговор на важните въпроси за какъв вид строителство е подходящ конкретният терен, какъв е потенциалът на района, каква би била пазарната цена на построената сграда и др.

Брокерите – специалисти по парцели ще прегледат състоянието на пазара, ще филтрират наличната информация, ще Ви информират за реалните цени на имотите и в крайна сметка ще намерят парцела, който търсите.

Когато инвестирате в земя, добре е да сте сигурни предварително в изрядността на всички юридически и технически документи, необходими за сключване на сделката. Изисквайте пълна информация за имота, който искате да закупите, и задължително консултирайте със специалист предоставените Ви документи. В агенциите за имоти ще извършат всички необходими проверки в държавните и общинските служби за наличието на тежести.

Фирмите за имоти ще се ангажират и с преговорите, които трябва да водите с продавачите за постигането на оптималната за Вас цена. Ако Ви интересува по-голям парцел, обикновено трябва да водите преговори с няколко собственика едновременно, което е трудна задача и е добре да се повери на професионалистите.

След сключването на Предварителния договор юристите на агенциите ще се погрижат за осигуряването на всички документи за собственост и ще се заемат с проверката на възможностите за застрояване, проверките в подземния кадастър, изготвянето на мотивирано предложение и защита пред ДАГ, изваждането на виза за проучване и проектиране. Ако се налага, ще Ви бъдат осигурени специализирани фирми за преотреждане и регулация.

Ако купувате с кредит, в агенциите ще Ви помогнат да сравните условията на всички банки, за да изберете най-подходящата за Вас кредитна институция. Ще получите съдействие и при набавянето на всички документи, необходими за да кандидатствате за кредит пред избраната от Вас банка.

И накрая, брокерите ще запазят за Вас час при нотариус, ще подготвят Нотариалния акт и ще Ви съдействат изповядването на сделката да приключи успешно и без усложнения.

Имот на деня

промишлена-земя габрово болта
Тип на имота: промишлена земя
Град: Габрово
Квартал: БОЛТА
Площ: 2000 кв. м.
Цена: 28000 EUR

Уникални за последните 24 часа: 20

  • Currently 2.33/5

Оценка: 2.3/5 (24 гласа)

Случаен имот

Тип на имота: промишлена земя

промишлена-земя бургас лозово Град: Бургас
Квартал: ЛОЗОВО 4
Площ: 13610 кв. м.
Цена: 200 EUR