ВИП имоти

Тип на имота: двустаен

двустаен софия овча-купел-2 48871 Град: София
Квартал: ОВЧА КУПЕЛ 2
Площ: 60 кв. м.
Цена: 400 BGN
Посещения:

Тип на имота: тристаен

тристаен софия витоша 43657 Град: София
Квартал: ВИТОША
Площ: 110 кв. м.
Цена: 155000 EUR
Посещения:

Тип на имота: тристаен

тристаен софия витоша 43657 Град: София
Квартал: ВИТОША
Площ: 110 кв. м.
Цена: 155000 EUR
Посещения:

Тип на имота: къща/вила

къща-вила софия горна-баня 41071 Град: София
Квартал: ГОРНА БАНЯ
Площ: 500 кв. м.
Цена: 220000 EUR
Посещения:

София - ЛАГЕРА

Лагера

Жк „Лагера“ е един от най-престижните жилищни квартали на столицата. Намира се в югозападната част на София и е част от район „Красно село“.
„Лагера“ е разположен върху площ от близо 90 хектара. На юг кварталът граничи с бул. „Цар Борис III“ и с кв. „Хиподрума“, на запад – с ул. „Житница“ и кв. „Славия“, на изток – с новопостроения бул. „Акад. Иван Гешов“, а на север се намира промишлена зона, в която са разположени Електрокарният завод, Депо „Красна поляна“ и ТЕЦ „Земляне“.
„Лагера“ е комбинация от добро местоложение /кварталът се намира на 5 мин. с кола и на 15 мин. с трамвай № 5 от центъра на столицата/ и екологична среда за живеене. Комплексът е тих, спокоен и озеленен, с добри транспортни връзки. В близост са всички водещи медицински заведения в столицата – Военна болница, Медицинска академия, Пирогов.
Сградният фонд на квартала е изключително разнороден. Основното му застрояване е от 60-те години с малки четириетажни тухлени блокчета, в които апартаментите са с много добро разпределение и поради по-ниските си цени са търсени от купувачите. В комплекса има и панелни блокове от 70-те години, както и ЕПК строителство от 80-те години. Силно е развито и новото строителство, което е съсредоточено в района до кв. „Красно село“ и до бул. „Акад. Ив. Гешов“. Почти всички сгради в района се отопляват централно. Между блоковете пространствата са големи и добре залесени, с детски площадки и паркинги. Между трамвайните спирки „Лагера“ и „Хиподрума“ се намира парк, който е предпочитано място за почивка на живущите в квартала.
Транспортните връзки на комплекса с центъра на града и с другите квартали на столицата са добри: трамвай № 5 свързва „Лагера“ с центъра. В района минават автобусите 63, 260, 604, 73, 83, 102 и 72, а също и трамвай № 4. Тук е проектирана и спирка на метрото.
„Лагера“ като стар софийски квартал разполага с достатъчно за нуждите на живущите училища и детски градини. В комплекса се намира най-старото училище в район „Красно село“ – 25 основно училище „Д-р Петър Берон“ /създадено през 1924 г./, а също 132 СОУ и 51 СОУ. В сградата на 25 ОУ се помещават и Частната математическа гимназия „Евклид“, в която се изучават компютърни технологии и английски език, а също и частният Професионален колеж „Евклид“ със специалности компютърни мрежи и анимация. Целодневната детска градина № 114 на бул. „Цар Борис III“ № 54 А, която функционира от 1956 г., организира за възпитаниците си спортни игри, футбол, ски училище, планинарско училище, детска спортна академия, детски лагер на морето. Детска градина има и на ул. „Баба Илийца“ № 38.
В кварталното читалище „Христо Смирненски“ в бл. 20 в „Лагера“ функционира Музикална школа, Школа по изобразително изкуство и керамика, организират се курсове по рисуване. Близо до комплекса са Културният център „Красно село“, Спортният комплекс „Славия“, Конната база „Хан Аспарух“.
Жк „Лагера“ е богато снабден с магазини, заведения и ресторанти. Наблизо се намира големият пазар „Красно село“. На ул. „Балканджи Йово“ № 9 е четиризвездният хотел „Женева“, а на ул. „Смолянска“ № 2 – двузвездният семеен хотел „Зора“.

Имот на деня

къща-вила софия банкя
Тип на имота: къща/вила
Град: София
Квартал: Банкя
Площ: 120 кв. м.
Цена: 33000 EUR

Уникални за последните 24 часа: 9

  • Currently 5.00/5

Оценка: 5.0/5 (2 гласа)Случаен имот

Тип на имота: къща/вила

къща-вила софия банкя Град: София
Квартал: Банкя 4
Площ: 120 кв. м.
Цена: 150000 EUR